Correcties & aanvullingen

Bernard Haitink

In het artikel Grote zangers in kleine rollen (22 maart, pagina 7) werd 1923 vermeld als het geboortejaar van Bernard Haitink. Dat moet 1929 zijn.

W.W. Norton

De besproken versie van The Three Trillion Dollar War van Joseph Stiglitz & Linda Bilmes (Boeken, 21 maart) is niet van Penguin maar van W.W. Norton.

Feest Verdonk

In het bericht Alle kaarten voor feest Verdonk weg (25 maart, pagina 3) staat dat volgens Verdonks adviseur „veel” geïnteresseerden de prijs van 75 euro voor een kaartje te hoog vonden. Het ging echter om „enkele tientallen” geïnteresseerden.

‘Das Boot’

Op de foto bij de Film van de dag Das Boot (26 maart, pagina 23) staat niet Jürgen Prochnow als de kapitein van de Duitse onderzeeër, zoals het onderschrift meldt, maar Erwin Leder, die een van de machinisten speelt. De bemanning bestond uit Duitse militairen, die niet als ‘nazi’s’ hadden mogen worden betiteld in het bijschrift.