Amsterdamse seksclub Yab Yum definitief dicht

Amsterdam, 27 maart. De Amsterdamse seksclub Yab Yum moet definitief de deuren sluiten. Dat heeft de bezwaarschriftencommissie van de gemeente besloten. Yab Yum sloot 4 januari op last van de rechter, omdat de seksclub zich mogelijk schuldig zou maken aan criminele activiteiten. Amsterdam had eerder de vergunning van het luxe bordeel ingetrokken na een advies daartoe van het bureau Bibob. Dat controleert of ondernemers licenties mogelijk misbruiken voor criminele activiteiten. Volgens de gemeente is Yab Yum feitelijk in handen van de Hells Angels. De commissie is van oordeel dat alles erop wijst dat de overname van de seksclub destijds niet zakelijk is verlopen en heeft geconstateerd dat het bordeel in werkelijkheid door iemand anders wordt gerund dan de aanvrager van de vergunningen.