6 MUSEUM

Alexandra Bircken (Keulen, 1967) combineert op onorthodoxe wijze materialen en alledaagse voorwerpen. Zij verwerkt boomtakken, fruit, hout, brood, breisels, kleding, papier-maché, perspex, metaal, stenen, ijzerdraad, leer, purschuim en beton. Haar werken zijn tegelijkertijd stoer en breekbaar, grof en gedetailleerd. Zij drapeert in was gedoopt textiel over een skelet van boomtakken en vangt organische materialen in een structuur van beschilderd ijzerdraad. Foto Gert Jan van Rooij Rooij, Gert Jan van

Alexandra Bircken - UNITS

Amsterdam: Stedelijk Museum CS. T/m 13 april. Inl: www.stedelijk.nl

Alexandra Bircken (Keulen, 1967) combineert op onorthodoxe wijze materialen en alledaagse voorwerpen. Zij verwerkt boomtakken, fruit, hout, brood, breisels, kleding, papier-maché, perspex, metaal, stenen, ijzerdraad, leer, purschuim en beton. Haar werken zijn tegelijkertijd stoer en breekbaar, grof en gedetailleerd. Zij drapeert in was gedoopt textiel over een skelet van boomtakken en vangt organische materialen in een structuur van beschilderd ijzerdraad.