WK baan van start

Met de kwalificaties voor de individuele achtervolging bij de mannen beginnen vanmiddag in Manchester de wereldkampioenschappen baanwielrennen. Jenning Huizenga en Jens Mouris zijn de Nederlandse deelnemers aan de race over 4 kilometer.

Huizenga werd vorig jaar bij de wereldkampioenschappen in Palma de Mallorca vijfde, Mouris was het jaar ervoor bij de WK in Bordeaux tweede.

Vanavond is de finale en de strijd om de bronzen medaille. Dan zijn ook de finales op de onderdelen scratch (Wim Stroetinga) en teamsprint (Theo Bos, Teun Mulder, Tim Veldt) bij de mannen en op de 500 meter tijdrit bij de vrouwen.

Aan dat laatste onderdeel nemen Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis voor Nederland deel.

De wereldkampioenschappen duren tot en met zondag. Nederland is met één titelverdediger afgereisd naar Engeland. Theo Bos werd vorig jaar wereldkampioen sprint. Die titel staat vrijdagavond op het spel. (ANP)