Ruzie tussen Ecuador en Colombia laait op

Quito. De twee weken geleden bijgelegde ruzie tussen Ecuador en Colombia is dit paasweekend toch weer opgelaaid. Aanleiding voor de diplomatieke crisis tussen de twee buurlanden, begin deze maand, was een Colombiaanse luchtaanval op een kamp van de FARC, net over de grens met Ecuador. Bij het bombardement werden twintig mensen gedood, onder wie de tweede man van de Colombiaanse guerrillabeweging, Raúl Reyes. Na de aanval brak een ernstige crisis uit tussen Ecuador en Venezuela enerzijds en Colombia anderzijds. Na een week werd de ruzie bijgelegd. Maar tot woede van de Ecuadoriaanse regering is, naar nu blijkt, ook een Ecuadoriaan bij de aanval omgekomen: Franklin Aisalia. Ecuador liet weten dat Colombia met het doden van Aisalia internationale verdragen heeft geschonden. Het zei zijn familie te zullen steunen bij het eisen van een schadevergoeding.