Radio Voorkeur

Kunststof. Frénk van der Linden praat met Jan Leijten, oud advocaat-generaal Hoge Raad over zijn gebundelde artikelen De glorie van het recht over recht en rechtspraak, maar ook over de liefde, politiek, ouderdom en alledaagse liefde. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. Gesprek met cabaretier, acteur, schrijver en zanger Viggo Waas over zijn nieuwe liedjesprogramma Verbruid. En een rondetafelgesprek over de hufterigheid van de overheid met als gast ombudsman Alex Brenninkmeijer. In ‘Het Product’ wc’s die urine en poep scheiden. Radio 5, 18.05-19.50u.

Avondconcert. Met o.m. het programma ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Aurelia Saxofoonkwartet op 16 maart in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Met medewerking van harpiste Lavinia Meijer, componiste/saxofoniste Naomi Sato en klarinettist/saxofonist David Kweksilber. Radio 4, 20.02-22.45u.

The Moral Maze. Discussieprogramma. Vandaag: de wereldvoedselcrisis. Is het, als steeds meer mensen honger lijden, moreel verantwoord om gewassen te laten groeien voor biobrandstof? BBC 4, 21.00-21.45u.