Postkantoren voor even gesloten

Postkantoren voor even gesloten Rotterdam, 26 maart. Medewerkers van postkantoren protesteren bij het hoofdkantoor in Utrecht. De 250 postkantoren in Nederland bleven vanmorgen tot tien uur gesloten. De medewerkers protesteerden hiermee tegen de aanstaande sluiting van de kantoren. De vakbonden houden later vandaag in Utrecht een betoging tegen de sanering die 1.850 banen kost. De bonden eisen dat er een goed sociaal plan komt en zijn tegen gedwongen ontslagen. TNT Post en de ING Bank, beide voor 50 procent eigenaar van Postkantoren BV, maakten begin deze maand de sluiting bekend. De agentschappen in winkels blijven wel bestaan. Hun aantal wordt uitgebreid met 550 tot 2.400. Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, 26-03-2008 De gezamenlijke bonden ABVAKABO FNV organiseren een actiedag om te protesteren tegen de voorgenomen sluitingvan de laatst 250 postkantoren. 50 medewerkers lopen in een demonstratieve optocht van het hoofdkantoor naar het postkantoor aan de Neude. Met deze actiedag willen de bonden aandacht vragen voor de 2400 werknemers van de postkantoren die hun baan verliezen. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne