Oppositie boos over `gejakker` met het Verdrag van Lissabon

DEN HAAG. Oppositiepartijen GroenLinks, SP en de VVD zijn ontevreden omdat ze te weinig tijd krijgen zich voor te bereiden op de behandeling van het nieuwe EU-verdrag in de Tweede Kamer. De coalitiepartijen willen het verdrag voor 16 juni goedgekeurd hebben. Op die dag beginnen de fracties met een debattentour door het land. Deze week krijgt de Kamer een technische uitleg over dit Verdrag van Lissabon, dat ongeveer 90 pagina`s telt. Op 10 april moeten de fracties hun schriftelijke vragen ingeleverd hebben, op 2 juni begint de mondelinge behandeling. De VVD snapt niet waarom de regering zo`n haast heeft om het verdrag voor de zomervakantie goedgekeurd te hebben. ”Er zijn andere lidstaten die dat ook niet doen.” Volgens de SP wil het kabinet het verdrag ”er doorheen jassen”.