op nrcnext.nl

Tourblog C-Mon & Kypski Wekelijks wordt op nrcnext.nl een tourdiary geplaatst waarin bandleden van C-Mon & Kypski verslag doen van hun ervaringen in de Verenigde Staten door middel van filmpjes, foto’s en dagboeken. Bekijk het videoblog op nrcnext.nl/tourblog

Vandaag in het nieuws

Landelijke staking leraren middelbaar onderwijs. Doel van de actie: werkdrukverlichting en loonsverhoging Het Nederlands elftal speelt vanavond in Wenen een oefenwedstrijd tegen OostenrijkZitting van het Europees Parlement over de kwestie-Tibet.

Vandaag in de weblogs

Fietsen naar Peking

„Het is zover. Eng eigenlijk. Nu we op het punt staan weg te rijden, slaat toch de angst een beetje toe. Waar zijn we aan begonnen? Hebben we echt wel alles goed voorbereid? Zijn we niets vergeten?” Gisteren vertrokken roeisters Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers op de fiets richting Peking. In augustus willen ze daar hun vrienden van het roeiteam aanmoedigen tijdens de Olympische Spelen. „Eerlijk toegegeven, gaat een paar keer door mijn hoofd dat het belachelijk is wat we gaan doen. Ik ga gewoon niet.”

Maar ze gingen toch. Volg de fietstocht op de voet via nrcnext.nl/fietsennaarpeking

Hillary strijdt, Obama rust

Waarom zet Hillary Clinton de strijd om de Democratische kandidatuur eigenlijk nog voort? Haar eigen adviseurs geven haar (off the record) een kans van 1 op 10 om te winnen.

Obama zelf is ondertussen op de Virgin Islands. Daar is al gestemd en hij kwam er dan ook vooral uitrusten. Helaas voor hem werd zijn verblijf verklapt door de moeder van een jonge fan.

Analyses, video’s en peilingen via nrc.nl/race08

Google wil gebruiker lezen

„Om adverteerders beter van dienst te kunnen zijn, wil Google precies weten welke tekst op een webpagina een lezer interesseert”, schrijft internetjournalist Marie-José Klaver op haar weblog. „Eigenlijk wil Google dus in het hoofd van de lezer kruipen en zien wat hij ziet.”

Lees meer over Google via nrc.nl/klaver

Tourblog C-Mon & Kypski

Wekelijks wordt op nrcnext.nl een tourdiary geplaatst waarin bandleden van C-Mon & Kypski verslag doen van hun ervaringen in de Verenigde Staten door middel van filmpjes, foto’s en dagboeken.

Bekijk het videoblog op nrcnext.nl/tourblog