Nog negen plaatsen en Robin Haase is er

Robin Haase nadert stilaan zijn doel: de top-50 in het mannentennis.

„Het is nu verstand op nul.”

Tennisser Robin Haase (20) won maandag het challengertoernooi van Sunrise in Florida. In de finale versloeg hij de Fransman Sebastien Grosjean in drie sets: 7-5, 5-7 en 6-1. Grosjean, ooit de nummer vier van de wereld, zakte daardoor naar plaats 52 op de wereldranglijst.

Direct na zijn overwinning reed Haase naar Miami, waar hij in de kwalificaties van de Masters de Zuid-Afrikaan Rik de Voest versloeg: 6-4 en 6-0. Gisteravond versloeg Haase ook nog de jonge Serviër Dusan Vemic met 6-4 en 6-3, waardoor hij mag deelnemen aan het hoofdtoernooi van de Miami Masters. Door zijn goede prestaties stijgt de Nederlandse nummer één naar plaats 59 op de wereldranglijst, zijn hoogste positie.

Waar ben je nu?

„In Miami. Ik sta hier aan de balie om een badge te halen voor het toernooi. Over een paar uur word ik op de baan verwacht. Maar steek van wal.”

In een paar dagen tijd heb je drie spelers uit de top-50 verslagen. Dat moet een goed gevoel geven.

„Zeker. Ik heb een geweldig toernooi achter de rug. Alles verliep volgens plan. Dat vergroot uiteraard mijn zelfvertrouwen op de baan.”

De finale werd over twee dagen uitgesmeerd wegens de regen. Was dat in je voor- of nadeel?

„Het dreigde nadelig uit te pakken. De wedstrijd werd zondag op 5-4 en 15-40 in mijn voordeel afgebroken. Bij de hervatting, een dag later, moest ik een set afstaan. Maar ik kwam sterk terug en kon de partij toch nog naar me toetrekken.”

Vlak na de jaarwisseling zei je: ik wil dit jaar de top-50 halen. Twee maanden later heb je nog maar negen plaatsen te gaan.

„Ja, mooi hè? Die top-50 komt nu wel erg dichtbij. Het is nu verstand op nul en zien waar het allemaal eindigt.”

Wat ga je na Miami doen?

„Dan vlieg ik terug naar Nederland voor de Davis Cup. Een hectisch weekje, al bij al.”

Volg Haase via de fansite www.robin-haase.nl