Na overlast geen huis meer in buurt A`dam

Amsterdam. Huishoudens die extreme overlast veroorzaken in de buurt Overtoomse Veld krijgen daar geen nieuw huurcontract meer. Dat maakte het stadsdeel Slotervaart gisteren bekend. De corporatie gaat voor overlastgevers wel een passende woning zoeken elders in de stad. Het stadsdeel verwacht met de maatregel enkele tientallen huishoudens te weren. Stadsdeelwethouder Ineke Ketelaar (Wonen, PvdA): ”Met deze maatregel willen we een statement in de wijk maken. We pakken de mensen aan die langere tijd alle hulp weigeren.” Behalve de overlastgevers krijgen ook huishoudens met een grote huurachterstand straks geen nieuw contract meer van hun corporatie. Van de 4.000 huishoudens in Overtoomse Veld staan er nu ongeveer tweehonderd bekend als overlastgezin. Volgende week krijgen alle bewoners van de wijk een brief over de nieuwe uitzettingsmaatregel.