Makkelijk bestanden delen

Apple TimeCapsule

Apple’s TimeCapsule is een draadloze netwerkschijf. Het vierkante doosje (299 euro voor de versie met 500 GB) is bedoeld om draadloze backups te maken vanaf machines met OS X 10.5 Leopard. Die maken gebruik van het TimeMachine backup-systeem, dat automatisch je digitale verleden opslaat. Ondanks de aanwezigheid van een snellere wifivariant is het een erg trage manier om tientallen gigabytes te transporteren.

De TimeCapsule biedt een interessanter voordeel: je kunt makkelijker via het netwerk bestanden delen tussen Mac en Windowsmachines. Normaliter is dat een uitgesproken rotklus, omdat de bestandssystemen elkaar niet of nauwelijks lusten.

Met de TimeCapsule is het een kwestie van stekker erin en klaar: je gedeelde muziek- en videobestanden zijn zichtbaar op elke pc en Mac in het thuisnetwerk.

Marc Hijink

Kijk op nrc.nl/hebben voor een uitgebreidere test.

    • Marc Hijink