Langzaam milder

Met april voor de deur lijkt het eindelijk gedaan met de sneeuw. Vandaag viel er op enkele plaatsen nog een lokale sneeuwbui, maar vanuit België stroomde ook al iets mildere lucht binnen. De temperaturen lopen deze week geleidelijk verder op tot in de dubbele cijfers.

Vanavond krijgen we in de noordelijke helft van Nederland te maken met opklaringen, waardoor het hier ook het meest afkoelt, vannacht plaatselijk zelfs tot 5 graden.

Tevens is er kans op mist. In de zuidelijke provincies is het overwegend bewolkt en blijft het over het algemeen droog. In de nacht daalt hier de temperatuur op sommige plaatsen tot aan het vriespunt.

Morgen blijft een flinke strook met bewolking over de zuidelijke provincies hangen, waaruit lokaal wat regen kan vallen. In de rest van het land neemt de bewolking ook steeds meer toe, maar is zo dun dat in eerste instantie nog een waterig zonnetje te zien is.

Vooral in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe zal de zon er tot in de middag nog af en toe bij komen. Met weinig wind loopt de temperatuur op tot een graad of 10.

Vanaf vrijdag zal de wind vanuit het zuidwesten aanwakkeren en vanuit die hoek wordt zachtere lucht aangevoerd. Het kwik gaat dit weekend dan ook geleidelijk oplopen tot 13 graden.