Handel in parafernalia Bear Stears bloeit

Van ‘zeldzame’ bedrijfspennen (3 euro per stuk) en toegangspasjes voorde kantine (4 euro) tot bouwhelmen van 160 euro. De aandelenkoers van de Amerikaanse zakenbank Bear Stearns mag dan een dieptepunt hebben bereikt, toekomstige aandenkens aan de bank zijn juist heel wat waard geworden.

De werknemers van het Wall Street-kantoor profiteren op eBay massaal van de teloorgang van de bank – het slachtoffer van de kredietcrisis wordt waarschijnlijk binnenkort overgenomen door rivaal JP Morgan Chase. In plaats van miljoenendeals achterna te gaan, proberen ze alles met het logo van de bank erop van de hand te doen.

Voor een gesigneerde poster van ex-topman Alan Greenberg heeft een bieder 270 euro over, dezelfde vraagprijs als voor een gesigneerde poster van de Rolling Stones.

Maar Bear Stearns is ook het mikpunt van spot. „Ik investeerde al mijn spaargeld in Bear Stearns en alles wat is overgebleven, is dit waardeloze T-shirt”, staat op een kledingstuk van 20 dollar (13 euro). De verkoper prijst het shirt aan als een ‘aandenken aan het tijdperk van depressie’.