Grootste reuzenrad ter wereld

Grootste reuzenrad ter wereld Singapore, 26 maart. Cabine van ’s werelds grootste reuzenrad met uitzicht op Singapore. Bij helder weer zijn vanuit het reuzenrad de kust van Maleisië en Indonesië te zien, zo’n 45 kilometer verderop. The Singapore Flyer was vorig jaar oktober klaar en voert testritten uit sinds februari. Inmiddels is het reuzenrad, dat een diameter heeft van 150 meter en 165 meter hoog is, opengesteld voor publiek. Kaartjes voor de eerste ritten kostten 8.888 Singaporese dollar (ruim 4.000 euro). Het reuzenrad heeft 28 cabines, die elk plaats bieden aan 28 passagiers. Een omwenteling duurt ongeveer een half uur. Foto AP People are seen inside an observation capsule with Singapore's residential skyline in the background on Monday Feb. 11, 2008 in Singapore which launched its inaugural flight of the Singapore Flyer, the world's biggest observation wheel. (AP Photo/Wong Maye-E) Associated Press