Echtpaar veroordeeld voor betrokkenheid bij terrorisme

Rotterdam. De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren een echtpaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag. De 26-jarige Hanan S. en haar man, de 30-jarige Lahbib B., maakten deel uit van de zogenoemde Hofstadgroep rond Samir A. en Noureddine el F. De celstraf was onverwacht hoog; omdat S. en B. besloten tegen Samir A. te getuigen had het Openbaar Ministerie slechts een jaar cel geëist met aftrek van voorarrest. De rechtbank vond deze eis te laag. ”Het echtpaar vormde een gevaar voor de democratie”, aldus rechtbankvoorzitter Van der Groen. ”Het gaat om zeer ernstige feiten. Vandaar dat de rechtbank een zwaardere straf geeft, dan de straf die het Openbaar Ministerie had geëist.”