De nutritionist

De nutritionist Wendy Wunderink (29) Foto Eric Brinkhorst Hengelo GLD Wendy Wunderink Meetlat werkzaam bij Frieslandfoods foto eric brinkhorst carrièremeetlat Brinkhorst, Eric

Wat doet een nutritionist?

„Ik onderzoek de gezondheidsclaims van onze producten. Bijvoorbeeld een product waar calcium in is verwerkt, zoals melk. Wij zetten graag op de verpakking dat melk goed is voor de groei van botten. Om zo’n claim te kunnen maken moet het product aan voorwaarden voldoen, onder meer met betrekking tot de calciumconcentratie. Ik kijk of het product aan de eisen voldoet.”

Heeft u nog andere taken?

„Ik ben betrokken bij de implementatie van het Ik Kies Bewust logo bij Friesland Foods. Dit keurmerk wordt toegekend aan voedingsproducten die gezonder zijn dan andere producten uit dezelfde categorie. De toekenning van het logo gaat op basis van zeer precies omschreven criteria, zoals vetgehalte, suikerpercentage en calorieën. Ik kijk of de producten voldoen aan deze criteria en probeer samen met onze afdeling productontwikkeling het recept aan te passen.”

Wat wilt u over vijf jaar voor werk doen?

„Dat weet ik nog niet. Ik heb het op dit moment erg naar mijn zin in mijn huidige functie. Het interessante van mijn werk is de koppeling met de praktijk. Mijn werk is heel concreet. Ik zie de resultaten letterlijk in de schappen van de supermarkt terug. Aan het eind van mijn studie twijfelde ik om te promoveren. Dat heb ik niet gedaan. Wetenschappelijk onderzoek is meestal abstract. Ik ben veel meer op mijn plaats bij een bedrijf dat iets tastbaars maakt. ”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud