China mist penalty tegen Australië

China mist penalty tegen Australië KUNMING, 26 maart. Chinese supporters vandaag bij de kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2010 tussen China en Australië. Het door de Nederlander Pim Verbeek getrainde Australië ontsnapte aan een nederlaag. Drie minuten voor tijd kreeg China een strafschop, maar doelman Mark Schwarzer wist de inzet van Shao Jiayi te keren. Daardoor bleef het 0-0. Verbeek kon geen beroep doen op Tim Cahill, Josh Kennedy, Mile Sterjovski en Brett Emerton. Jason Culina (PSV) en Luke Wilkshire (FC Twente) speelden de hele wedstrijd bij Australië. NEC-aanvaller Brett Holman kwam al na tien minuten in het veld voor Archie Thompson. Australië blijft koploper in de groep. Foto Reuters Chinese supporters wear colourful costumes as they wait for the World Cup qualifying match against Australia in Kunming, Yunnan province, March 26, 2008. The 2010 Soccer World Cup will be held in South Africa. REUTERS/David Gray (CHINA) REUTERS