`Banenplan voor overname Alitalia`

Rome. De luchtvaartmaatschappij Air France-KLM legt de Italiaanse vakbonden vrijdag een nieuw reorganisatieplan voor de noodlijdende branchegenoot Alitalia voor. Dat hebben bronnen rond de onderhandelingen tussen het Frans-Nederlandse concern en de vakbonden gisteren gezegd. Air France-KLM wil het bijna failliete Alitalia overnemen. Met het nieuwe plan, dat zou voorzien in minder ontslagen dan het oorspronkelijke voorstel, wil Air France-KLM volgens ingewijden de vakbonden overhalen zijn overnamebod op Alitalia te steunen. Het bedrijf zou ook bereid zijn langer met de bonden te blijven onderhandelen. Eerder zei Air France-KLM dat op 31 maart alle gesprekken moeten zijn afgerond. De krant La Repubblica meldde al eerder dat Air France-KLM bereid zou zijn concessies te doen om ook de vakbonden achter zich te krijgen.