4 Bekijken

Legaal en gratis te zien South Park

South Park

Alle afleveringen nu legaal en gratis op www.southparkstudios.com

Het kon al langer stiekem: afleveringen van de Amerikaanse tekenfilmserie South Park downloaden van semilegale sites zoals allsp.com. Schuldgevoel was niet nodig: de bedenkers Matt Stone en Trey Parker vonden het altijd al prima dat zoveel mogelijk mensen „our little show” over Cartman, Stan, Kyle en Kenny via internet bekeken. Producent Comedy Central, onderdeel van Viacoms MTV Networks, kon de serie aanvankelijk niet online plaatsen wegens uitzendcontracten met tv-zenders, maar heeft daarin nu verandering gebracht. De reclames op de site levert Comedy Central en de makers inkomsten op. „Eigenlijk waren we het gewoon zat dat we onze eigen show de hele tijd illegaal moesten downloaden. Dus hebben we voor een legaal alternatief gezorgd”, aldus Matt Stone tegen weblog Boingboing. (TV)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Marianne Lamers, Marleen Luijt en Thalia Verkade