3 TONEEL

Pijlers van de samenleving Utrecht: Theater Kikker. Tijd: 20.30u. 030-2319666; www.theaterkikker.nl Toneelgroep Oostpool speelt een eigentijdse bewerking van Pijlers van de samenleving van Henrik Ibsen die op uiterst humoristische wijze het leven in een klein Noors havenstadje schetst. De voorstelling bekritiseert niet alleen de bekrompen huwelijksmoraal, maar de maatschappij als geheel. Het was Ibsens doorbraak als toneelschrijver en het begin van een bloeiperiode waarin hij steeds de wortels van leugenachtigheid en hypocrisie blootlegde. In deze Pijlers van de samenleving van regisseur Erik Whien (1978) vormt een modern kantoorgebouw de plaats van handeling. Foto Antoinette Mooy Mooy, Antoinette;Whien, Erik

Pijlers van de samenleving

Utrecht: Theater Kikker. Tijd: 20.30u. 030-2319666; www.theaterkikker.nl

Toneelgroep Oostpool speelt een eigentijdse bewerking van Pijlers van de samenleving van Henrik Ibsen die op uiterst humoristische wijze het leven in een klein Noors havenstadje schetst. De voorstelling bekritiseert niet alleen de bekrompen huwelijksmoraal, maar de maatschappij als geheel. Het was Ibsens doorbraak als toneelschrijver en het begin van een bloeiperiode waarin hij steeds de wortels van leugenachtigheid en hypocrisie blootlegde. In deze Pijlers van de samenleving van regisseur Erik Whien (1978) vormt een modern kantoorgebouw de plaats van handeling.