1 Eten

De Taart van m’n Tante www.detaart.com In 1990 was het nog gewoon een horecabakkerij in De Pijp, nu is de Taart van m’n Tante in Amsterdam uitgegroeid tot een van de beroemdste taartzaken van het land waar de ramen volgens eigenaren Siemon de Jong (45) en Noam Offer (44) iedere dag beslagen zijn. Je kunt er niet alleen taart kopen, maar ook eten – sinds 2003 zit er een Konditorei – en slapen, in de bed and breakfast Cake under my pillow. Sommige dingen zijn echter nog gewoon bij het oude gebleven. De appels voor de appeltaart bijvoorbeeld. De vader van De Jong plukt de appels voor de appeltaart nog steeds in de Beemster en schilt ze in Monnickendam. Of het aan de appels ligt, kan De Jong niet zeggen, maar samen met de chocoladetaart is de appeltaart al jaren een van de populairste in het assortiment. Al willen de meer experimentele taarten ook wel aanslaan. De maanzaadtaart, met echt maanzaad en aardbeien confiture, of de pecanpie, gevuld met karamel en afgedekt met pecannoten en wat dacht je van de honinggezoete carrotcake met mascarponevulling? Heb je iets heel bijzonders te vieren, dan kan je gebruikmaken van de Taart op Maat service, waarbij je je laat adviseren door echte ‘taartontwerpers’ die kijken wie je bent en wat voor soort taart het best bij je past. Dat gaat wel iets kosten: een beetje taart kost je zo honderden euro’s, in plaats van de 22 tot 35 euro die je kwijt bent voor de taarten uit de ‘confectielijn’. (ML) De appel- en chocoladetaart zijn favoriet. Foto Peter Sabelis Sabelis, Peter

De Taart van m’n Tante

www.detaart.com

In 1990 was het nog gewoon een horecabakkerij in De Pijp, nu is de Taart van m’n Tante in Amsterdam uitgegroeid tot een van de beroemdste taartzaken van het land waar de ramen volgens eigenaren Siemon de Jong (45) en Noam Offer (44) iedere dag beslagen zijn. Je kunt er niet alleen taart kopen, maar ook eten – sinds 2003 zit er een Konditorei – en slapen, in de bed and breakfast Cake under my pillow. Sommige dingen zijn echter nog gewoon bij het oude gebleven. De appels voor de appeltaart bijvoorbeeld. De vader van De Jong plukt de appels voor de appeltaart nog steeds in de Beemster en schilt ze in Monnickendam. Of het aan de appels ligt, kan De Jong niet zeggen, maar samen met de chocoladetaart is de appeltaart al jaren een van de populairste in het assortiment. Al willen de meer experimentele taarten ook wel aanslaan. De maanzaadtaart, met echt maanzaad en aardbeien confiture, of de pecanpie, gevuld met karamel en afgedekt met pecannoten en wat dacht je van de honinggezoete carrotcake met mascarponevulling?

Heb je iets heel bijzonders te vieren, dan kan je gebruikmaken van de Taart op Maat service, waarbij je je laat adviseren door echte ‘taartontwerpers’ die kijken wie je bent en wat voor soort taart het best bij je past. Dat gaat wel iets kosten: een beetje taart kost je zo honderden euro’s, in plaats van de 22 tot 35 euro die je kwijt bent voor de taarten uit de ‘confectielijn’. (ML)