Zeges voor Man Utd en Chelsea in toppers

MANCHESTER/LONDEN. Koploper van de Engelse Premier League Manchester United blijft op koers voor het landskampioenschap. Het team van Sir Alex Ferguson won zondag in eigen stadion met 3-0 de topper tegen Liverpool, dat de hele tweede helft met tien man speelde. Wes Brown kopte de thuisploeg in de eerste helft naar 1-0. De Portugese aanvallers Cristiano Ronaldo en Luis Nani maakten in de tweede helft de overige doelpunten. Edwin van der Sar stond na een liesblessure weer in het doel van United. Didier Drogba heeft Chelsea zondag de overwinning bezorgd in de andere Engelse topper. De Ivoriaanse international maakte tegen Arsenal de gelijkmaker en het winnende doelpunt: 2-1. Chelsea passeert Arsenal op de ranglijst en staat nu tweede, vijf punten achter Manchester United.