Wethouder weg in Dinkelland om integriteitsrapport

ENSCHEDE. PvdA-wethouder Evert-Jan Krouwel (53) van de gemeente Dinkelland heeft zijn functie neergelegd. Hij stapt op vanwege de conclusies in een rapport dat is opgesteld over de integriteit van de drie wethouders in deze gemeente. Daaruit zou blijken dat Krouwel zijn positie heeft misbruikt en dat er sprake zou zijn geweest van belangenverstrengeling. Het zou gaan om misbruik van zijn positie in een privékwestie met zijn buren over de zogeheten erfdienstbaarheid van een strook grond en de schijn van belangenverstrengeling inzake de aanleg van een beeldentuin. De bestuurlijke crisis in Dinkelland leidde eerder tot het ontslag van CDA-burgemeester Frans Willeme. Of de twee overgebleven CDA-wethouders, Rob Engbers en Eric Kleissen, blijven, is onbekend. Vooralsnog zien zij geen reden te vertrekken. Aanstaande maandag vergadert de gemeenteraad van Dinkelland over het nog geheime integriteitsrapport.