Raikkonen bezorgt Ferrari overwinning bij GP van Maleisië

SEPANG. Kimi Raikkonen heeft zondag de Grote Prijs van Maleisië gewonnen. De Finse coureur van Ferrari bleef op het circuit van Sepang de Pool Robert Kubica (BMW Sauber) en zijn landgenoot Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) voor en boekte zijn zestiende zege in de Formule 1. De Brit Lewis Hamilton, die vorige week de Grand Prix van Australië won, finishte als vijfde. De coureur van McLaren, vierde in de kwalificatie, moest de race vanaf de negende positie beginnen, omdat hij zaterdag een collega had gehinderd. Tijdens de race in het snikhete Sepang merkte Hamilton dat zijn waterfles niet werkte. Vervolgens stond hij ruim twintig seconden stil in de pits wegens een trage bandenwissel. Ferrari-coureur Felipe Massa, die vanaf poleposition vertrok, spinde halverwege de wedstrijd van de baan en behaalde daardoor net als bij de GP van Australië geen punten. Hamilton blijft leider in de WK-stand, met veertien punten, gevolgd door Raikkonen met elf punten.