Radio Voorkeur

Kunststof. Presentator Jellie Brouwer praat met Robert Vuijsje, journalist bij De Pers. Hij publiceerde onlangs zijn debuutroman Alleen maar nette mensen. ‘Nette mensen’ is in Amsterdam Oud-Zuid codetaal voor alles wat niet allochtoon is. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet Live. Gasten o.a. reisjournalist Rudi Rotthier over zijn nieuwe boek, De andere kant van de wereld, waarin hij zijn reis naar de eilanden van de Stille Zuidzee beschrijft en correspondent Harald Doornbos die in Bosnië werkte en ‘figurant’ was in de speelfilm The Hunting Party waarin journalisten op zoek gaan naar de meest gezochte oorlogsmisdadiger in Bosnië. Radio 5, 18.05-19.50.

Night waves. Gesprek met de Israëlische journalist Ron Leshem over Beaufort, een roman over jonge militairen op een afgelegen militaire post in door Israël bezet Zuid-Libanon. BBC 3, 22.45-23.30u.

Casa Luna. Te gast is het advocatenechtpaar Geert-Jan en Carry Knoops dat intensief samenwerkt. Onder hun cliënten Ernest Louwes, de ‘twee van Putten’, Guus Kouwenhoven en Ina Post. Radio 1, 0.02-2.02u.