Overige films

Freejack (Geoff Murphy, 1992, VS). Veelbelovend gegeven wordt nauwelijks uitgebuit in sciencefiction-thriller. Bijna verongelukte autocoureur Estevez wordt ontvoerd naar New York van 2009, om te dienen als donorlichaam voor een naar een gezond omhulsel smachtend brein. Met Mick Jagger en Anthony Hopkins als de bad guys. RTL7, 20.30-22.30u.

Il silenzio dei prosciutti/The Silence of the Hams (Ezio Greggio, 1994, Italië/VS). Door Italiaanse tv-komiek Greggio gemaakte satire op The Silence of the Lambs confronteert FBI-agent-in-opleiding Billy Zane niet alleen met Dr. Animal Cannibal Pizza, maar ook met Sharon Bone. Veronica, 22.10-23.40u.

Das Teufels General (Helmut Käutner, 1955, West-Duitsland). Verfilming van Carl Zuckmayers toneelstuk dat geïnspireerd was op leven van WO I-veteraan Ernst Udets, die zelfmoord pleegde aan de vooravond van Tweede Wereldoorlog. Curt Jurgens kreeg in Venetië acteursprijs voor rol van generaal die opzettelijk zijn toestel laat neerstorten maar als nazi-martelaar wordt geëerd. ARD, 0.20-2.15u.

Malèna (Giuseppe Tornatore, 2000, VS/Italië). In tweede Amerikaanse film van de regisseur van Cinema Paradiso schrijdt Monica Bellucci als beeldschone dame door een klein Siciliaanse dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alle mannen zijn verliefd op haar, alle vrouwen vervuld van jaloezie. Verteld vanuit het perspectief van een 13-jarig jochie. ZDF, 0.20-1.50u., nagesynchroniseerd.

Faithful (Paul Mazursky, 1996, VS). Verdienstelijke toneelverfilming komt niet los van zijn theatrale komaf. Over de groeiende verstandhouding tussen een huurmoordenaar (Chazz Palminiteri) en zijn doelwit (Cher). BBC1, 0.55-2.25u.