op nrcnext.nl

Nieuwe reclame voor next

Vandaag op televisie

Na twee jaar is het tijd voor een nieuwe reclamecampagne, zo meldt chef Hans Nijenhuis van nrc.next op zijn Nextlog. „Een goed product verkoopt zichzelf, luidt een wijsheid uit de marketing. En heeft dus geen reclame nodig. Maar (..) toen er eenmaal werd besloten dat er na twee jaar een nieuwe reclamecampagne voor nrc.next mocht komen, dachten wij graag mee. Al is het maar omdat ook wijzelf die rijtjes eindigend op ‘What’s next’ langzamerhand wel hadden gezien.”

De nieuwe campagne begint vandaag, met tv-spotjes en radiocommercials. Voor die spotjes kreeg de redactie een opdracht van het reclamebureau. „In de campagne moeten mensen figureren die bij nrc.next passen, wilden wij die zoeken én benaderen?”, zo vertelt Hans Nijenhuis. „En inderdaad: we hebben nu mensen kunnen vinden die we helemaal bij nrc.next vinden passen, en die bovendien ook nog voor slechts een kleine onkostenvergoeding in onze filmpjes en radioboodschappen willen optreden.”

In één van de filmpjes is Rob Wijnberg te zien, schrijver, filosoof én redacteur van nrc.next. In het tweede filmpje speelt zangeres Janne Schra van Room Eleven de hoofdrol. (Wil je haar hele cd horen, luister dan naar de ‘cd van de week’ op de website nrcnext.nl bij de rubriek muziek in ‘uit & thuis’). Het derde filmpje draait om Ewout Genemans en Jon Karthaus, twee acteurs die een tv-productiebedrijf zijn begonnen.

Wil je de tv-spots zien, kijk dan vanavond op Nederland 1 om 19.52, 20,25, 21.00, 22.52 of 23.49 uur. Op Nederland 2 staat een filmpje gepland om 21.54 uur. Op Nederland 3 is er een te zien om 18.54 uur en op Net5 om 21.08 uur.

De filmpjes zijn ook te zien via nrcnext.nl/aboEn lees meer op nrcnext.nl/nextlog