Na burgemeester nu ook wethouder weg in Dinkelland

Enschede, 25 maart. Wethouder Evert-Jan Krouwel (PvdA) van de gemeente Dinkelland heeft zijn functie neergelegd. Hij stapt op wegens de conclusies in het rapport dat is opgesteld over de integriteit van de drie wethouders in deze gemeente. Daaruit zou blijken dat Krouwel zijn positie heeft misbruikt en dat sprake zou zijn geweest van belangenverstrengeling. Het zou gaan om misbruik van zijn positie in een privékwestie met zijn buren. De bestuurlijke crisis in Dinkelland leidde eerder tot het ontslag van burgemeester Frans Willeme (CDA), die geen vertrouwen meer genoot van de wethouders en de coalitiefracties (PvdA en CDA) in de gemeenteraad, maar wel steun kreeg van de bevolking. Willeme stelde tijdens raadsdebatten over zijn functioneren de integriteit van de wethouders ter discussie.