Gewoon doorpraten

Gewoon doorpraten Olympia. Twee Franse demonstranten van de mensenrechtenorganisatie Reporters Sans Frontières tonen zwarte vlaggen met de olympische ringen als handboeien, tijdens de speech van Liu Qi. De president van het Chinese organisatiecomité van de Zomerspelen hield gisteren een toespraak, bij het aansteken van het olympisch vuur in Olympia, Griekenland. Het was de demonstranten gelukt om door de beveiliging heen te breken. Reporters Sans Frontières eist een boycot van de openingsceremonie van de Olympische Spelen, omdat China mensenrechten schendt. Liu Qi ging onverstoord verder met zijn speech. De Chinese televisie schakelde naar ander beeld. Lees meer op pag. 3 Foto AFP/Kostas Souliotis Two French protestors of the human rights group "Reporters Without Borders" display black flags representing the Olympic rings as handcuffs during the speech of China's top Olympic organiser Liu Qi (L) during the lighting ceremony of the flame for Beijing Olympic Games on March 24, 2008 in Ancient Olympia. Protesters breached tight security at the Olympic flame ceremony to shout slogans condemning China's rights record and unfurl a flag demanding a boycott of the Beijing Games. Three men staged the protest as the chief Chinese Olympics organiser, Liu Qi, made a speech before the flame was lit at the ancient Greek temple of Olympia. AFP PHOTO / Kostas Souliotis AFP

Twee Franse demonstranten van de mensenrechtenorganisatie Reporters Sans Frontières tonen zwarte vlaggen met de olympische ringen als handboeien, tijdens de speech van Liu Qi. De president van het Chinese organisatiecomité van de Zomerspelen hield gisteren een toespraak, bij het aansteken van het olympisch vuur in Olympia, Griekenland. Het was de demonstranten gelukt om door de beveiliging heen te breken.

Reporters Sans Frontières eist een boycot van de openingsceremonie van de Olympische Spelen, omdat China mensenrechten schendt. Liu Qi ging onverstoord verder met zijn speech. De Chinese televisie schakelde naar ander beeld. Lees meer op pag. 3