Geleidelijk zachter

Na een Paasweekeinde dat in het teken stond van sneeuw en kou, wordt het de komende dagen geleidelijk zachter. Ook vanochtend was Nederland wit toen de dag begon. Sneeuw en gladheid ontaardden in een grote verkeerschaos.

Ook vanavond en de komende nacht vallen nog winterse buien, vooral in de kustgebieden. In het binnenland komen ook lange droge perioden voor. Omdat het op veel plaatsen licht gaat vriezen, kan het verkeer opnieuw met gladheid te maken krijgen.

Vanaf morgen komt vanuit het zuiden zachtere lucht dichterbij, maar deze bereikt Nederland nog niet. De bewolking, die aan de zachtere lucht voorafgaat, dringt overdag wel het zuiden van het land binnen. Later valt uit die bewolking in Brabant en Limburg af en toe regen, in de Limburgse heuvels misschien ook even natte sneeuw.

In de rest van het land blijft het overwegend droog en vooral in het noorden en oosten komt ook de zon er nog af en toe door. Bij een sterk afnemende wind, later uit allerlei richtingen, wordt het rond 7 graden.

Donderdag is het vooral in het zuiden bewolkt met af en toe regen. Het noorden ziet nog steeds de zon van tijd tot tijd doorkomen bij temperaturen rond 9 graden. De dagen daarna wordt het sterk wisselvallig en gaat het een stuk harder waaien. Vooral vanaf zaterdag zet de temperatuurstijging verder door en gaan we de dubbele cijfers in.