Coupe à la Amy

Net zulk haar als Amy Winehouse

Zangeres Amy Winehouse is voor Duitse mannen de minst sexy vrouw ter wereld, zo blijkt uit een peiling van de Duitse editie van het mannenblad FHM. Hoofdredacteur Christian Kallenberg kraakt onder meer Amy’s „slechte tanden”, „vieze huid” en haar haarkleuren die „uit een doos waterverf” zouden komen. De modewereld deert het niet, want op de catwalks is Amy’s kapsel (en eyeliner) al veelvuldig gekopieerd. Op YouTube is te zien hoe je zelf een coupe à la Amy Winehouse kunt maken. Verschillende haarstylisten hebben hun how to-filmpjes gemaakt. De beste komt van Johnny Lavoy, haarstylist van modellenbureau Ford Models. In deze filmpjes – afkomstig van fordmodels.tv – zien we onder meer hoe Amy’s haar en andere sterrencoupes tot stand komen. Benodigdheden: een bosje nephaar, haarnet, speldjes en een flinke bus haarlak.

Maak je eigen Amy-coupe via: nrcnext.nl/links

Deirdre Das

    • Deirdre Das