Arrestatie vanwege jodendiscriminatie

AMSTERDAM. De Amsterdamse politie heeft zaterdag tijdens een demonstratie tegen Geert Wilders een man aangehouden wegens discriminatie. Dat heeft de organisatie achter de demonstratie, Nederland Bekent Kleur, gisteren bekendgemaakt, hetgeen werd bevestigd door de politie. De man had uitspraken van Geert Wilders verzameld en die op een pamflet gezet. Daar waar in de teksten `oorspronkelijk islam` of `moslims` stond, had hij die woorden vervangen door `jood` of `jodendom`. Bij de politie heeft de man aangegeven dat hij een proefproces wil uitlokken. Nederland Bekent Kleur hoopt dat de arrestatie van de man aanleiding is om actie te ondernemen tegen Geert Wilders ”en andere PVV`ers, die dezelfde uitspraken hebben gedaan”. Programmamaker Harry de Winter beschuldigde Geert Wilders een week geleden in een paginabrede advertentie op de voorpagina van de Volkskrant van racisme.