Alle kaarten voor feest Verdonk weg

Den Haag, 25 maart. Alle 1.800 kaarten voor het oprichtingsfeest van Trots op Nederland, de politieke beweging van Rita Verdonk, zijn door een donateur opgekocht. De kaarten voor het feest in Amsterdam op 3 april kostten oorspronkelijk 75 euro, maar waren vanaf vrijdag gratis online te bestellen à vier stuks per persoon. Zaterdag waren alle kaarten weg. De donateur deed zijn aanbod toen Verdonk hem vertelde dat veel geïnteresseerden 75 euro te duur vonden, aldus haar adviseur Kay van der Linde. Verdonk werd vanmorgen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd na een val in haar huis, waarbij ze een spier in haar been scheurde. Ze moet er twee dagen ter observatie blijven.

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Feest Verdonk

In het bericht Alle kaarten voor feest Verdonk weg (25 maart, pagina 3) staat dat volgens Verdonks adviseur „veel” geïnteresseerden de prijs van 75 euro voor een kaartje te hoog vonden. Het ging echter om „enkele tientallen” geïnteresseerden.