4 schieten

Veilig speelgoed

Elastiekjes schietpistool

www.dealextreme.com, 3 euro exclusief verzendkosten

Sommige dingen hadden veel eerder uitgevonden moeten worden. Dat geldt natuurlijk voor heel veel zaken, zoals voor de iPhone (die ook allang in Nederland te koop had moeten zijn) of ingewikkelde medicijnen voor vreselijke ziekten. Maar bij dit houten elastiekjes schietpistool denk je het zeker ook. Want als het eerder al te koop zou zijn geweest, was het vanaf het moment van introductie op de markt voor elke scholier hét ultieme accessoire in de boekentas. Ook vóór de tijd dat het gewoon werd met een mes naar school te komen. Nee, dit pistool – dat officieel de naam Classical Rubber Band Launcher Wooden Pistol Gun (Toy) draagt – is een uitkomst. De werking staat niet op de website toegelicht en er staan ook geen verdere details over de reikwijdte van de afgeschoten elastiekjes. Wel staat er bij dat het veilig is. (JvG)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Laura van Mourik en Sofie Vanlommel