3 geluk zoeken

Ben jij gelukkig?
Ben jij gelukkig?

Milieubewust geluk

www.happyplanetindex.org

Goed nieuws: gelukkig worden is een makkie. Althans, volgens ‘the happy planet index’, een idee van de New Economics Foundation. Volgens deze Britse denktank hangt je persoonlijke geluk namelijk samen met de mate waarin je milieubewust leeft – en dat heb je, in Nederland tenminste, voor een groot deel zelf in de hand. Klik op ‘Calculate your own HPI’ en bereken je geluksscore. Naast je persoonlijke score geeft de site ook aan in welk land men gemiddeld dezelfde score haalt. En je krijgt tips om het geluk te verhogen. Doe het licht uit als je weggaat, laat de auto staan, eet minder vlees, spring op de fiets en je zal zien, aldus de site: happiness alom. Op de wereldkaart (‘Global HPI’) staan de cijfers per land. Wil je in één keer een topscore? Blijf uit de buurt van Zimbabwe, en verhuis linea recta naar de Vanuatu eilanden in de Stille Oceaan, daar zijn ze het gelukkigst. (LvM)