Radio Voorkeur

Goud van oud. Deze week Veronica’s 80’s Top 880, de beste nummers uit de jaren ’80 met op zaterdag de top drie. Naast Madonna, Prince, Michael Jackson, The Police, Doe Maar en Queen de eendagsvliegen en de namen die alweer bijna vergeten zijn. Veronica, 09.00-13.00u.

Componist van de week. De Duitse componist Johann Adolf Hasse (1699-1783) studeert in Napels bij de beroemde Scarlatti die hem opleidt tot volwaardig Italiaans operacomponist. Zijn succes in Italië bezorgt hem de functie van ‘oberkapellmeister’ aan het rijke Saksische hof in Dresden. De opera’s van Hasse worden tijdens zijn lange leven door heel Europa uitgevoerd en hebben de jonge Mozart tot voorbeeld gediend. Radio 4, 19.30-20.02u.

Casa luna. Henk van Os was directeur van het Rijksmuseum, presentator van kunstprogramma's en tegenwoordig hoogleraar Kunst en Samenleving aan de UvA. Hij bundelde zijn beschouwingen over kunst, geloof en godsdienst in het boek Augustinus aan het Strand. Een gesprek over de waan van de dag, geloofservaring en spiritualiteit. Radio 1, 0.02-0.45u.