Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Gasten: Alexander Pechtold over de demonstratie Nederland Bekent Kleur; Adjiedj Bakas over zijn nieuwe televisieprogramma waarin hij de toekomst voorspelt. En Hans Spekman (PvdA) en Sadet Karabulut (SP) over armoede. Radio 2, 12.05-14.05.

Binnenland 1. Nieuw radiorumoer over de film Fitna van Geert Wilders. Radio 1, 18.32-19.04u.

Opium. Met gastcurator van het Groninger Museum Cees Hendrikse over zijn tentoonstelling ‘Tekens aan de Wand’ waarin hij Chinese kunst toont. Column van Arjan Peters. Radio 1, 19.04-20.04u.

ZaterdagMatinee live. Het Radio Filharmonisch orkest o.l.v. Jaap van Zweden speelt Memoria – Drei Requiem-Bruchstücke van de Duitse componist Wolfgang Rihm (geboren in 1952). En de derde symfonie van Anton Bruckner. Radio 4, 14.15-17.00u.

Simek ’s nachts. Gesprek met zangeres Lenny Kuhr. Als negentienjarige won ze het Eurovisiesongfestival. Ze heeft in Israël gewoond en bekeerde zich tot het jodendom. Radio 1, 0.04-1.02u.