Radio Voorkeur

O.V.T. Geschiedenisprogramma. Reportage over Henricus Schmidt die in de jaren vijftig onschuldig in Indonesië gevangen zat, als gevolg van een politiek steekspel tussen Nederland en Indonesië. Ook aandacht voor China en Tibet. ‘Het spoor terug’ gaat over het Nederlands Comité Nederland Vietnam. Column van Henk Hofland. Radio 1, 10.04-12.07u.

Visioenen. Paasmuziek uit de Engelse en Franse Middeleeuwen, de Duitse barok, het negentiende-eeuwse Rusland, Georgië en het Midden-Oosten. België Klara, 17.05-19.10u.

Opium. Live kunstprogramma. Gasten: theatermaker Hans Croiset over zijn autobiografische roman Badhuisweg. En Ria Marks die met Titus Tiel Groenestege de voorstelling Huiskameronweer maakte bij Orkater. Monique Nolte vertelt over haar documentaire Een bitterzoete Verleiding. Radio 1, 19.04-20.04u.

Radio Atelier: Kermiskoorts. Waar gaan de rups, het Lunapark, en de schiettent naar toe als het kermisseizoen is afgelopen? Reportage over kermisexploitanten en kermisattracties in ruste. Radio 1, 21.04-22.04u.