PSV overweegt Ajax-supporters enige tijd te weren

EINDHOVEN, 22 maart. Supporters van Ajax worden mogelijk enige tijd geweerd uit het Philips Stadion van PSV. Dat kan volgens de Eindhovense club de conclusie zijn van een onderzoek dat momenteel wordt gedaan naar de vernielingen die Ajax-fans woensdagavond bij de topper in Eindhoven hebben aangericht. De directie van Ajax is daarvan op de hoogte gesteld. Een aantal Ajax-fans forceerde woensdag een vluchtdeur, waarna ze PSV-supporters en stewards met onder meer een brandblusser en zwaar vuurwerk bestookten. Diverse personen raakten daardoor gewond. De Eindhovense voetbalclub heeft aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat door getuigenverklaringen en de beelden van het camerasysteem de schuldigen te identificeren. Op basis van de rapportages die de KNVB heeft ontvangen, start de aanklager betaald voetbal een onderzoek.