Moordenaar Sévèke besluit levenslange straf te aanvaarden

ENSCHEDE, 22 maart. De moordenaar van de Nijmeegse activist Louis Sévèke stelt geen hoger beroep in bij het gerechtshof. De 39-jarige Marcel T. aanvaardt de levenslange gevangenisstraf zoals die twee weken geleden door de rechtbank in Arnhem is opgelegd. Dat heeft zijn advocaat, Bénédicte Ficq, gisteren bekendgemaakt. Zij had hem geadviseerd wel in hoger beroep te gaan. Ficq betreurt zijn besluit. ”Het is altijd teleurstellend als iemand levenslang aanvaardt. Ik vind het een onmenselijke gevangenisstraf.” Zij wil verder niet ingaan op de overwegingen van Marcel T. Hij bracht Sévèke, die hij kende uit de tijd dat hij in de Nijmeegse krakerswereld verkeerde, in november 2005 met twee schoten uit een jachtgeweer om het leven. Hij handelde uit wraak en frustratie.