Mediamotion maakt doorstart

De producent van cd’s en dvd’s Mediamotion in Uden maakt een doorstart. De fabriek werd eind februari failliet verklaard, maar nu gaat Mediamotion toch verder, zij het met een sterk afgeslankt personeelsbestand.

In de nieuwe bedrijfsvorm is nog plek voor 200 tot 250 werknemers, waarvan 160 mensen een vast dienstverband krijgen en de rest een oproepcontract voor in het hoogseizoen. Voor februari had het bedrijf nog 450 vaste werknemers en in het hoogseizoen kwamen daar nog 600 uitzendkrachten bij. Nog eens Mediamotion maakte de doorstart gisteren bekend. De fabriek was genoodzaakt faillissement aan te vragen doordat de vraag naar cd’s steeds sterker afnam de laatste jaren.

Na het faillissement klaagde vakbond CNV Bedrijvenbond over de arbeidsvoorwaarden bij de fabriek. Werknemers moesten lange diensten van meer dan twaalf uur draaien om de productiekosten te drukken. Die arbeidsvoorwaarden veranderen niet, aldus advocaat van het bedrijf Willem Berendsen. „Maar we gaan wel kijken of er een geschikte cao is waar we bij kunnen aansluiten”, aldus de advocaat.

Voor de werknemers die definitief op straat staan, heeft de fabriek geen sociaal plan opgesteld. Wel organiseert Mediamotion een banenmarkt voor deze werknemers, samen met het Centrum voor Werk en Inkomen in Uden.