Lufthansa rondt overname Swiss af met nabetaling

Frankfurt, 22 Maart. Lufthansa betaalt 269 miljoen frank (172 miljoen euro) aan de voormalige aandeelhouders van de in 2005 overgenomen Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss. Daarmee is de overname van Swiss volledig afgerond. Dat maakte de Duitse maatschappij gisteren bekend. De nabetaling gaat naar oud-aandeelhouders van Swiss. Het gaat daarbij om de Zwitserse overheid en grote Zwitserse bedrijven als Credit Suisse, UBS en Nestlé. Daarmee komt het totale overnamebedrag van Swiss op 339 miljoen frank. Swiss werd in 2002 opgericht na het bankroet van Swissair. Een groep aandeelhouders verkocht in 2005 een belang van 15 procent aan Lufthansa. De rest van de aandelen kreeg Lufthansa zonder betaling. In plaats daarvan beloofde het een vergoeding als het aandeel van de gefuseerde onderneming beter zou presteren dan die van andere grote maatschappijen. Het aandeel Lufthansa presteerde bijna 45 procent beter.