Kuikens voor het Perzisch nieuwjaar

Kuikens voor het Perzisch nieuwjaar Isfahan, 22 maart. Gekleurde kuikentjes nestelen zich tegen elkaar op een Iraanse bazaar. Ze stonden te koop om het begin van de feestdag Noruz, het Perzisch nieuwjaar, te vieren. Het nieuwe jaar ging gisteren van start in Iran en landen die vroeger deel uitmaakten van het Perzische rijk zoals Tadjikistan, Oezbekistan en Afghanistan. De inwoners maken dan hun huizen schoon, kopen nieuwe kleren en versieren hun huizen. Vrienden en familie bezoeken elkaar en eten traditionele nieuwjaarsgerechten. Het feest is al meer dan drieduizend jaar oud en begint altijd in het voorjaar. De terugkeer van de zon betekent een nieuw begin en dus ook een nieuw jaar. Foto AFP Coloured chicks are seen in a bazar in the city of Isfahan, 400 kms south of Tehran on March 18, 2008 few days before the Persian new year, or Noruz, which starts on March 21. AFP PHOTO/FRED DUFOUR AFP