In Feiten

Maandag 17 maart

De bank JP Morgan Chase koopt voor een bedrag van 2 dollar per aandeel de in nood geraakte Amerikaanse zakenbank Bear Sterns.

Oud-politicus Michiel Smit is door de rechtbank in Rotterdam vrijgesproken van belediging van mensen wegens hun ras.

Neoconservatieve politici hebben in Iran de parlementsverkiezingen gewonnen. Ze krijgen driekwart van de zetels.

Dinsdag

Gletsjers verliezen steeds sneller ijs. Sinds begin van de waarneming in 1970 ging nog nooit zoveel ijs verloren als in 2006.

De Deventer moordzaak wordt niet heropend. De Hoge Raad wijst een herzieningsverzoek van de veroordeelde Ernest Louwes af.

Voor het eerst in vijf jaar is het aantal asielaanvragen in 43 industrielanden gestegen. Vooral Iraakse asielzoekers nemen in aantal toe.

Woensdag

Bulgarije, Hongarije en Kroatië erkennen de onafhankelijkheid van Servië. Ze zetten daarmee volgens Belgrado de relaties met Servië op het spel.

Zwemmer Pieter van den Hoogeband wordt 20ste op de 200 meter vrije slag tijdens het EK in Eindhoven. Hij trekt zich ziek terug.

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelt een 42-jarige man tot 15 jaar cel en tbs wegens het ontvoeren, verkrachten en doden van de 15-jarige Melanie in 2006.

In een ziekenhuis in Antwerpen sterft de Belgische schrijver Hugo Claus. De 78-jarige auteur lijdt al jaren aan de ziekte van Alzheimer en heeft zelf het tijdstip van zijn dood gekozen.

Donderdag

Politie, OM en de belastingdienst gaan in het centrum van Den Haag intensiever controleren op illegale prostitutie. Door sneller informatie uit te wisselen, hopen zij eerder tegen de illegale praktijken te kunnen optreden.

Een 51-jarige inwoner van het Texelse Oosterend valt ’s ochtends in Arnhem uit een kantelende hoogwerker. Hij maakte een smak van tien meter, maar in het ziekenhuis is vastgesteld dat hij daarbij geen ernstig letsel heeft opgelopen.

De Chinese autoriteiten geven voor het eerst toe dat de protesten tegen het bewind in Peking zich over de hele autonome Tibetaanse regio hebben verspreid.

Vrijdag 21 maart

Christelijke en islamitische leiders uit Nederland gaan op audiëntie bij de grootmoefti van Egypte in een poging de schade te beperken die de anti-Koranfilm van Geert Wilders teweeg zou kunnen brengen.

Aanhoudende sneeuwval zorgt vlak voor Pasen voor een verkeerschaos in Tsjechië en Duitsland.

De rechtbank in Arnhem legt een 34-jarige onderofficier een werkstraf van 80 uur op omdat hij tijdens een wachtdienst in Uruzgan in slaap is gevallen.