Film van de dag

Dit 3D-effect zal helaas op televisie niet te ervaren zijn. Toch blijft Spy Kids 3D – Game Over de moeite van het bekijken waard. scene uit de film Spy Kids 3-D : Game Over (2003) FOTO: RCV

Spy Kids 3D - Game Over. De derde Spy Kids-film verschilt op twee cruciale punten van de eerste twee. De kinderen van het spionnenechtpaar Cortez spelen nu de hoofdrol, Antonio Banderas en Carla Gugino – de ouders – duiken pas in de laatste minuten op. De echte hoofdrol is voor de driedimensionale effecten, die bij deze tv-vertoning helaas verloren gaan. Proloog en epiloog zijn in twee dimensies. Maar zodra Juni Cortez in een computerspel terechtkomt, wordt de film eigenlijk 3D. De ouderwetse familiewaarden die de film uitdraagt, botsen met de dynamiek van het computergame. (Robert Rodriguez, 2003, VS), België 1, 14.30-15.50u.André Waardenburg

Vanavond wordt de laatste film van de maandag overleden Britse regisseur Anthony Minghella vertoond op BBC 1: The No. 1 Ladies Detective Agency. Hij draaide zijn zwanenzang in Botswana, waar nog nooit een speelfilm was gemaakt. Zie ook bij ‘televisievoorkeur’.

    • André Waardenburg