Film van de dag

Scène uit de psychologische western 3:10 to Yuma (Delmer Daves, 1957, VS). 3:10 To Yuma Year: 1957 Director: Delmer Daves PHOTOS12

3:10 to Yuma. Ben Wade en zijn bende overvallen de postkoets, waarbij enkele doden vallen. Wade wordt gevangen genomen en een hotelkamer doet dienst als tijdelijke cel. Hij wordt bewaakt door een plaatselijke boer. Die kan de beloning van 200 dollar goed gebruiken om een waterleiding naar zijn droge land te laten aanleggen. Bovendien hebben zijn vrouw en twee zoontjes net die ochtend aan zijn geweten lopen knagen: waarom deed hij niets toen hij getuige was van de overval? 3:10 to Yuma is een spannende psychologische western, naar een kort verhaal van Elmore Leonard. Schurk Ben daagt Boer Dan constant uit tijdens het wachten op de trein van tien over drie naar Yuma. Waarom zorgt hij niet beter voor zijn vrouw? Eigenlijk zijn beide mannen jaloers op elkaar. Ben zou graag een gezin hebben en Dan meer vrijheid om te pionieren aan de Mexicaanse grens.(Delmer Daves, 1957, VS), BBC2, 13.45-15.15u.André Waardenburg

    • André Waardenburg