Catalogus boeken Karel van het Reve

LEIDEN, 22 maart. Bij Antiquariaat AioloZ in Leiden is de verkoopcatalogus van de bibliotheek van schrijver Karel van het Reve verschenen. De geïllustreerde catalogus bevat beschrijvingen van de bibliotheek van de essayist. Dat maakte AioloZ gisteren bekend. Ruim 1.300 titels, waaronder Russische literatuur en boeken van collega-schrijvers, komen aan bod. Opvallende stukken zijn onder meer de zeldzame eerste Russische drukken van onder anderen Vladimir Nabokov, Ivan Boenin en Boris Pasternak. Een ander topstuk is de Brockhaus Efron, een 86-delige encyclopedie. Volgens Van het Reve ”geen modieuze prietpraat, maar echte, degelijke informatie”. Met een prijskaartje van 7.950 euro is dit het kostbaarste stuk. De opbrengst is bestemd voor de uitgave van het verzameld werk van de schrijver.