Vrolijke countryfeestpunk, een heel nieuw genre

cd pop Be Your Own Pet:Get Awkward ***

cd pop

Be Your Own Pet:Get Awkward ***

Punk uit Nashville: het leek een kortstondige gimmick van een clubje tieners dat zich ludiek wilde afzetten tegen de countrymuziek van hun (groot)ouders. Maar Be Your Own Pet houdt vol nu ze de twintig gepasseerd zijn en levert met het tweede album Get Awkward een tamelijk compromisloze garagepunkplaat, die nog net zo enthousiast klinkt als het debuut uit 2006. De brutale en ook wat dunne stem van zangeres Jemina Pearl geeft hun lekker rafelige gitaarrock een meidenpunkgevoel dat herinnert aan The Runaways en Blondie op haar ruigst. Seks, drank en pillen figureren in haar opgewonden vertellingen over de belevenissen van een band op tournee, maar ook de middelbare-schooltijd is nog ruim vertegenwoordigd in liedjes over tienerliefde en voedselgevechten. Ze houden het luchtig en poppy, totdat ze in de opzettelijk krakkemikkig opgenomen halve minuut van ‘Blow yr mind’ een gooi doen naar heftige hardcore. Grappig is dat Jemina op onbewaakte momenten een twang in haar stem heeft die op een countryplaat niet zou misstaan. Met meezingers Bummer time en Black hole creëert Be Your Own Pet een heel nieuw genre van vrolijke countryfeestpunk.

    • Jan Vollaard