Vogelnest

Dit weekeinde zijn er maartse buien voorspeld. Dat is niet zo’n prettig vooruitzicht wanneer je het plan hebt om op zondag buiten naar paaseitjes te zoeken. Nee, echt lekker weer om de natuur in te trekken gaat het niet zijn. De natuur kan je trouwens heel goed vanaf internet bekijken. Helemaal nu er veel vogels zijn die broeden in beschermde natuurgebieden waar je geen voet meer in mag zetten. Daar zijn webcams geplaatst vlak voor hun nesten. Op beleefdelente.nl kan je volgen wat de lepelaar, de ijsvogel of een steenvogel uitspookt in zijn nest. Je kunt je afvragen of je het er wel mee eens bent dat er camera’s op dieren gezet worden. Moeten we ons daar wel mee bemoeien? Misschien ben je het ook eens met de vele natuurorganisaties, die vinden dat kinderen te vaak alleen via internet de natuur opzoeken. Dat het veel beter zou zijn wanneer we de natuur intrekken om het - zelfs als het regent - gewoon in het echt te beleven. Wat vind jij?

    • Jitka Buschman